Thursday 19 August 2010

Kartupeļu sacepiens ar gailenēm jeb gratīne

nu tad beidzot atkal esmu te.
augusts ir paskrējis un vēl skrien šaušalīgā ātrumā, tāpēc liekas, ka jāiespēj viss, ko vien var iedomāties. un negribas, lai tas beigtos.
nudien, šomēnes gatavoju mazāk, jo eju vairāk ciemos un pārtieku no gurķiem, tomātiem. un kōlas. aj aj.
bet vakar. vakar bija lienes un helēnas. un liene bija pacentusies ar garšīgām lietām trešdienas vakaram. pilna māja ģimenes. 




Kartupeļu sacepiens ar gailenēm jeb gaileņu gratīne.


4-5 kartupeļi
gailenes
lauru lapas
timiāns
saldais krējums
muskatrieksts


kartupeļus nomizo [vai nemizo, ja laba miza un tā garšo] un sagriež šķēlēs. ņem tādu padziļāku, karstumizturīgo trauku un sakārto pilnu ar šķēlēm. kur paliek brīvās starpas sabāž sviestā apceptas gailenes vai kādas nebūt citas meža sēnes. tur pat, pa vidu, saliek arī pa kādai lauru lapai. apkaisa visu ar timiānu un aplej ar saldo krējumu un apkaisa ar muskatriekstu. un liek cepties kādos 180-200 grādos. uz kādām 30 minūtēm.
vēl viens no miljōōns gardiem veidiem kā sevi pabarot ar kartupeļiem, mmm.




un dažādībai droši var pastarpināt sacepienu arī ar citiem dārzeņiem. ļoti labi sanāca arī ar cukini, domāju, ka biete būtu gardi un krāsa arī pastiprinātu apetīti ..)

No comments:

Post a Comment