Wednesday 27 October 2010

TOM KHA zupa

Priekšnosacījums mūsu zupas pagatavošanai bija izsalcis vīrietis, kas ir gatavs doties pēc iepirkumiem un vēlas paēst pēc iespējas ātrāk (liels paldies Kalvim):)

Nu tad par sastāvdaļām:
1-2 paciņas TOM KHA zupas maisījums

2-4 bundžiņas kokosriekstu piena
stiebriņš citronzāles
2-3 vistas fileja
2 palieli tomāti
paciņa šampinjonu
paciņa tīģergarneles



Zupas garšvielu un kokosriekstu piena izvēle Rīgas lielveikalos diezgan liela, vēl viena iespēja, kur iegādāties garšvielas ir Gourmet Studio J. Asara ielā, tur arī iespējams iegādāties citas lietas, kas raksturīgas Āzijas virtuvei un ne tikai.
Pirmoreiz gan iesaku izvēlēties bildēs redzamos produktus. Par šiem vairākkārtīgi esmu pārliecinājusies kā par ļoti saderīgiem.
Katliņā ielej apmēram divas glāzes ūdens un ieber paciņu ar TOM KHA maisījumu. Tiem, kam tīk asi ēdieni, droši beriet klāt pusotru. Garšas niansei lieliski pielikt arī citronzāles stiebriņu, ko pirms zupas pasniegšanas izņem no katla. Citronzāle lieliski aug arī omes dārzā. Nākampavasar varat papildināt savas omes garšvielu dobes.

Kad ūdens uzvārījies klāt liek kubiciņos sagrieztas vistas filejas, ja nav slinkums, tad labāk iesaku izmantot atkaulotus vistas šķiņķus, kā jau sarkanā gaļa, tā zupā būs daudz sulīgāka.

Kamēr vistas vārās, uz pannas apcep diezgan lielos gabalos sagrieztas sēnes, ja izmērā nav padevušās var izmantot arī veselas.
Kad vista jau apvārījusies, katliņā lejam klāt divas bundžiņas kokosriekstu piena. Lielāka izvirtība ir vistu jau no paša sākuma vārīt tikai kokosriekstu pienā. Tad vienai zupai nepieciešamas apmēram 4 bundžiņas piena.

Nākamās zupai pievieno sēnes, ļauj nedaudz pavārīties un pievieno kubiciņos sagrieztu tomātus. Šeit gan labāk izvēlēties pēc iespējas cietākus tomātus, lai tie neizšķīstu.

Dažas minūtes pirms zupas ņemšanas nost no plīts iesaku pievienot paciņu ar tīģergarnelēm. Tās var apliet arī ar karstu ūdeni atsevišķi un servēt katram ēdājam šķīvī.

lai labi garšo



6 comments:

  1. Shis blogs ir berna kopsanas atvalinajuma "must read" listee. Atzisos, ka seit smeljos iedvesmu gimenes kulinaarajai iepriecinaashanai. Sonedeelj tapa zviedru kuuka ar melleneem un franchu galja. Raadas, ka riit varetu pavilkties uz Tom Kha zupu;)

    ReplyDelete
  2. zandy, paldies.
    prieks, ka vari atrast šeit ko sev noderīgu ..)
    un jā, šī zupa ir nudien garšīga un vienmēr prasās pēc papildporcijas - tās garšīguma dēļ.

    ReplyDelete
  3. ok, bija ta - varbut ta ir apgreciba pret pavarmakslu, bet tuveja veikalaa nebija tom kha, un uz citu tikt nebija iespejas, tapec tapa zupa sho te visnotalj relevanto sastavdalju aizstajot ar stiprumu no taizemieshu sausaas zupas. Klat visam beigas pielieku ari nuudeles (kaut gan likas jociigi - spaisii zupa ar nuudeleem?). Un kokosriekstu piens ari klat. Bet beigas bija garsiigi.

    ReplyDelete
  4. mans 'must have' pie tom kha ir svaigi sagriezts koriandrs. svaigi un brīnišķīga saderība.

    ReplyDelete
  5. marija! mjā. es ticu, ka varētu būt kā reiz'.
    tikai es esmu no tiem cilvēkiem, kas koriandru neēd nekad un nekādā veidā. man labi zināms - ir diva veida cilvēki - tie, kuriem garšo un tie, kuriem šausmīgi negaršo ..)

    ReplyDelete
  6. Pirms dažām nedēļām pamēģinājām tom kha, pēc šīs receptes. Ideāli. Daži dīvaiņi gan to neēda, bet man tā šobrīd ir kļuvusi par zupu favorīti!!! Riktīgi ņammīgi!!!

    ReplyDelete